27 mei

Ozon is een reactief gas dat een sterk oxiderend effect heeft. Door de reactie die ozon aangaat met in de lucht zwevende organische vervuiling worden geuren verminderd. Ozon kan worden opgewekt met hoge spanning of met UV licht, beide methodes hebben voor en nadelen.

Ontgeuring met ozon op basis van hoge spanning wordt ook plasmafiltratie genoemd. Geuren verwijderen met behulp van ozon op basis van UV licht wordt ook foto-oxidatie genoemd.

In een luchtkanaal heeft ozon reactietijd nodig met de lucht om het geur reducerende effect te krijgen. Een schoorsteen of lang kanaalwerk is vaak geschikt. Het is ook mogelijk om actief kool te plaatsen voor het uitblazen van de lucht, daarmee kan restozon worden afgebroken.

Wat is een ozonbehandeling?

Een ozonbehandeling is een zeer effectief middel om nare geuren te verdrijven. Hierbij wordt met een ozongenerator zuurstof omgezet in Ozon (actieve zuurstof (o3)). Resultaat van dit moleculaire proces is geurloze lucht. Na een behandeling met Ozon ruikt het dus weer lekker fris. Nu denk je misschien “dat doet een luchtverfrisser toch ook?” dat klopt. Maar waar een luchtverfrisser slechts tijdelijk werkt worden bij Ozon de geuren blijvend verwijderd.

​Hoe gaat een ozonbehandeling in zijn werk?

Bij een ozonbehandeling wordt een ozon generator gedurende minimaal 4 uur in de wagen geplaatst. Dit toestel zet de zuurstof uit de omringende lucht om in ozon. De gegenereerde ozon deeltjes verspreiden zich tot in de kleinste hoekjes van uw wagen. De ozonmoleculen binden zich aan micro-organismen zoals virussen, schimmels en  bacteriën en neutraliseren deze. Hierdoor vallen deze uit elkaar in CO2 en water en bent u verlost van de geur die ze verspreiden.​

Kortom, na een ozonbehandeling van uw auto zal het interieur niet alleen frisser ruiken, maar ook aanzienlijk hygiënischer en gezonder zijn.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *